Gräver där jag står

Just nu blev det tomt på projekt då köksskåpen är klara och jag inte är riktigt färdigritad på stolen jag vill göra, den är fortfarande lite tråkig och så är inte ryggstödet så bra. Jag har pillat på den så mycket så jag har i alla fall en väldigt ambitiös 3d skiss. Poängen är att göra 4 köksstolar som är stapelbara men jag vill suga lite längre på designen, jag har redan gjort två stolförsök tidigare som fallerade på dåligt genomtänkt design.

stapelbar stol

Så nu har jag ägnat en massa tid åt att omorganisera snickarboden istället. Dels så har jag ett problem med att jag faktiskt delar utrymmet med de andra i huset (5 lägenheter). Ingen annan brukar hänga där men de har lite grejer på hyllor som börjar bli mer och mer dammiga så jag tänkte köpa lite begagnade garderober och köksskåp så att jag kan hålla det mer dammfritt. Det borde inte vara så krångligt att fixa men göra stor skillnad.

DSC_2506

Sen kom jag på att om jag flyttade runt lite så skulle jag kunna utnyttja platsen bättre och jag kommer kunna få plats med en ordentlig rikt o planhyvel och då blev jag ju också väldigt sugen på att uppgradera bordssågen. Vi får se var det slutar ekonomiskt men jag har porrsurfat ganska hårt på Hammer K3 och Logosol PS315 som alternativ på bordssåg och Logosol H410 som rikt och planhyvel. Det hela kräver att jag drar in 16A men det har jag en i källaren 7 meter bort som ska gå att dra vidare. Idag har jag en Charnwood W650 som bordssåg och den har kvaliteter men justerbordet är för dåligt. Planhyveln jag har är Axministers billigaste och den är inge kul alls så den måste bytas.

Jag vet inte om skisserna nedan är varken tydliga eller intressanta för någon annan än mig men första är som det ser ut nu och andra är som jag tänkte göra det. En stor grej är att bordssågen slår mig i ryggen när jag står vid hyvelbänken så bara det gör hela förändringen värd.

Skärmavbild 2013-02-24 kl. 23.57.20 Skärmavbild 2013-02-24 kl. 23.50.21

Sen har jag också fått nog av min Veritas twin screw vice som jag har som framtång. Den hade varit grym om jag bara ägnat mig åt att såga sinkningar men den är inte bra för att spänna för kantarbeten på längre stycken och kedjesystemet för att hålla den parallell är inte perfekt så nu har jag beställt en Benchcrafted glide crisscross (vilket namn!). Den har fått väldigt bra recensioner och jag tror det extra djupet jag får i framtången kommer vara guld. Jag har inte bestämt mig om jag ska sälja min nuvarande framtång eller om jag ska sätta den någon annanstans som en dedikerad sågtång, lite som en moxon vice.

Publicerat av

Rolf Carlbom

Normalt sett filmljussättare men med tillräckligt mycket fritid för att kunna nörda in mig rejält i finsnickeri.

Kommentera